Toprebar© este o bară de armare realizată din fibre de sticlă longitudinale fără capat, rezistente la coroziune, impregnate cu lianți polimerici termo-întăritori tip GFRP.

Tranziția verde în domeniul noilor tehnologii pentru armarea betoanelor din construcții și reducerea emisiilor de carbon, stau în deciziile dvs., pot fi amânate dar INEVITABILE.

AVANTAJE

DE CE ARMĂTURILE FRP ȘI NU OȚEL?

100% mai puternic

Armatura FRP are o rezistență mai bună la tracțiune, de două ori mai mare decât barele de oțel BST500C cu diametrul bazei egal.

Mult mai ușor

Densitatea armăturii FRP este de 1,9 t / m3, rezultă că armătura FRP este de 8 ori mai ușoară păstrând diametrele, și de 10 ori mai ușor reducând diametrele și păstrând rezistența fizică și mecanică.

Mai rentabil

-preț achiziție mai mic, comparativ cu materialele inoxidabile;
-costuri mai mici de transport;
-costuri mai mici la manipulare și poziționare în cofraje;
-durată mai mare de viață, cel puțin egală cu betonul, fiind necoroziv.

Rezistența la coroziune și degradare în timp

Armătura FRP este imună la coroziune și nu duce la distrugeri ale betonului (crăpături), spre deosebire de barele metalice din oțel.
Mai mult, armătura FRP își schimbă cu greu proprietățile mecanice în medii agresive cauzate de alcali, acizi și săruri.

Rezistența la temperatura scăzută

Armatura FRP poate fi utilizată la orice interval de temperatură de la -70ºC la + 100ºC fără modificări ale proprietăților sale mecanice, tehnice și de comportament.

Conductivitate termică scăzută

Conductivitatea termică a armăturii FRP este de 100 de ori mai mică decât barele de oțel. Armatura FRP practic nu conduce căldura/frigul. Drept urmare, armătura FRP nu poate servi drept by-pass termic astfel că reduce semnificativ pierderile de căldură.

Coeficientul dilatării termice

Coeficientul de dilatare termică al armăturii FRP este egal cu betonul, ceea ce exclude rupturile de armare și formarea fisurilor în stratul de beton cu variații accentuate ale temperaturii.

Neconductiv, radio-transparent, magneto-inert

Armatura FRP nu conduce curent electric și nu acumulează energie statică. Nu afectează undele radio. Nu există modificări ale proprietăților de rezistență mecanică ale armăturii FRP prin efectul câmpului electromagnetic.

Viață lungă și ecologică

Armatura FRP dublează durabilitatea structurii în comparație cu barele de oțel, în special în medii agresive. Nu este nevoie de lucrări de reparații (nu ridică costurile). Durata de viață estimată cel puțin egală cu a betonului, ridicând-o de la nivelul oțelului (cca 50 ani) la cca. 100 de ani.

TOPREBAR©

Produse din această categorie:

DSC05247
Bare de armare

diametre de la 1,5 până la 40mm.

DSC05175
Plase de armare

diametre între 1,5 - 12mm, toate dimensiunile de ochiuri.

DSC05268
Etrieri

orice diametre / dimensiuni / forme, în funcție de proiectul beneficiarului.

DSC05349
Piloți forați

orice dimensiune în diametru și lungime.