Micropiloți din FRP

Micropiloţii se utilizează pentru întărirea terenurilor argiloase, moi, făcând săpătura mult mai sigură. Astfel terenul dobândește caracteristici mecanice optime pentru a prelua încărcări suplimentare.
Se perforează terenul, se introduc tuburile din fibră de sticlă, se cimentează pentru a spijini structurile existente în timpul excavării în zonele învecinate, a contracara forţele de ridicare, stabilizarea pantelor şi pentru reabilitarea seismică.

Micropiloți din FRP

  • Stabilizarea pantelor;
  • Întăresc fundațiile;
  • Reamenajare seismică;
  • Sprijin pentru excavații;
  • Se instalează ușor în spații limitate;
  • Nu există vibrații dăunătoare sau zgomot pentru structurile înconjurătoare;
  • Oferă suport structural.

Tuburi din fibră de sticlă utilizate pentru consolidarea tunelelor
diametre exterior/interior: 40/60, 48/60, 60/76, 100/120 mm.

Se utilizează pentru consolidarea terenurilor moi, în special a celor argiloase, pentru a face săpătura mai sigură și pentru a preveni deplasarea sau deformarea materialului excavat. În practică, terenul care urmează să fie săpat este perforat preventiv pe întreaga secțiune prin găuri longitudinale la săpătură, având lungimi de până la 20 de metri și un diametru de 100-200 mm. Tuburile din fibră de sticlă sunt introduse în aceste găuri și apoi cimentate în foraj cu ajutorul pompelor speciale. Acest proces realizează consolidarea terenului, conferindu-i caracteristici mecanice optime. Consolidarea împiedică o eventuală cedare a terenului în interiorul tunelului pe durata fazei de excavare. Terenul consolidat astfel poate fi apoi săpat în condiții de siguranță, asemenea unei roci moi. Cu toate că caracteristicile mecanice ale terenului au fost considerabil îmbunătățite, tuburile din fibră de sticlă pot fi îndepărtate fără dificultate datorită ruperii fragile tipice și a rezistenței scăzute la tăiere.

DSC06733
DSC06731
TOPREBAR©

Produse din aceeași categorie

WhatsApp Image 8
Piloți forați

din fibră de sticlă, folositi pentru stabilizarea terenului sau in cazul sustinerii excavatiilor.

DSC05175
Plase

din fibră de sticlă, dimensiuni de 2m x 6m, diametrul armaturii între 1,5 - 12mm, cu toate dimensiunile de ochiuri.

DSC05268
Etrieri

producem etrieri din fibră de sticlă la orice dimensiuni, în funcție de proiectul beneficiarului.